montage & ligging

Bestpool is de specialist op het gebied vanzwembad montage. Een eigen zwembad is voor bijna iedereen weggelegd. Je hoeft niet perse een hectare grond om je huis te hebben om een privé zwemparadijs te realiseren. Er zijn zoveel verschillende soorten baden in alle prijsklassen, dat er altijd wel een model is wat aansluit op uw wensen.

Waar plaats u uw bad?

Bij plaatsing van je bad is de zon uiteraard de belangrijkste factor waarmee je rekening moet houden. Plaats je bad dan ook op de meest zonnige plek in je tuin. Houd er rekening mee dat grote bomen of hagen in je tuin of die van de buren lange schaduwen kunnen geven. Ook kleine bomen kunnen op langere termijn uitgroeien tot majestueuze exemplaren.

Vergeet niet dat de schaduwen in de winter langer zijn dan in de zomer. Aarzel dus niet als je wat (minder waardevolle) bomen of hagen moet verwijderen zodat je je bad licht en ruimte kunt geven. Voer deze werkzaamheden uit voor je je bad plaatst of laat plaatsen. Zo ziet de toekomst van je bad er een stuk rooskleuriger uit.

Als er nog kleine kinderen in huis zijn, is het een aanrader om het bad zo dicht mogelijk bij de woning te plaatsen. Zo hou je steeds een goed overzicht wat er in en rond het zwembad gebeurt.

Polyester Zwembaden

Een polyester zwembad is een voorgevormd zwembad gemaakt van glasvezel versterkt met polyester. Dit is een licht en sterk materiaal dat ook veel in de scheepsbouw wordt toegepast. Het zwembad is opgebouwd uit meerdere beschermende lagen waardoor het bad waterdicht is en een glad oppervlak heeft. De samenstelling van de lagen verschilt per merk zwembad. De samenstelling van de lagen is uiteindelijk bepalend voor de kwaliteit van het zwembad.

Soorten polyester zwembaden Voorgevormde polyester zwembaden zijn verkrijgbaar in verschillende vormen. Meestal is de vorm rechthoekig omdat dit de meeste ruimte biedt maar ronde vormen (boogvormen) en andere vormen zijn ook mogelijk. De diepte bedraagt standaard 1.50 meter. Meestal is een voorgevormde trap aanwezig. Dit kan een Romaanse trap zijn of een hoektrap.

Voordelen: Ze zijn snel te plaatsen, vereisen weinig onderhoud en voelen prettig aan je voeten en handen. Plooien niet, zijn vormvast en hebben meestal ingebouwde trappen. Nadelen: Ze zijn alleen in standaard maten te krijgen, dit kan niet op maat gemaakt worden.